Proizvodnja

Izvrsnost, inovacije i ulaganja

Kvaliteta proizvoda i ulaganje u nove tehnologije neophodni su za održivi rast i razvoj koji su postavljeni kao osnovni ciljevi poslovanja. Vodeća pozicija Glazira na tržištu uvjetovala je povećanje proizvodnih kapaciteta pa je 2009. godine izgrađen novi poslovno-proizvodni pogon ukupne površine 2.700 m2.

Pogon

U sklopu poslovno-proizvodnog pogona nalazi se i moderno opremljen laboratorij za testiranje i primjenu proizvoda, koji u kombinaciji s multifunkcionalnim prezentacijskim centrom, omogućava uvid u različite mogućnosti primjene Glazirovih proizvoda. Ovakav pogon omogućio je iskorak u smislu povećanja produktivnosti i razvoja novih proizvoda, a time i povećanje konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu.
Tvrtka Glazir planira i dodatna ulaganja u tehnologiju te opremu koja će omogućiti širenje asortimana te veći fokus na slani program namijenjen pekarskoj industriji.

Ekologija

Sunčana elektrana snage 150 kW postavljena 2022. godine na krovište Glazira proizvodi električnu energiju za vlastitu potrošnju pogona i ureda dok se višak proizvedene električne energije vraća u mrežu. Očekivana godišnja proizvodnja ove elektrane je 175 MWh, a njenom  izgradnjom i puštanjem u pogon ostvarena je značajna ušteda električne energije iz konvencionalnih izvora te je postignut pozitivan utjecaj na okoliš smanjenjem emisije CO2.

Pošaljite upit